luni, 13 aprilie 2009

Stiluri de blogging

Pe skelliewag.org a aparut un articol interesant despre stiluri de blogging, clasificand in 5 mari tipologii, pe care le redau aici, insa cu comentarii proprii:

1. lung, profund si mai rar;

e un tip clasic de a scrie content, plin de mesaj, de idee, de valoare transmisa; in tipologia asta vei gasi topicuri veritabile; acest tip de blogger va determina cea mai mare fidelitate a cititorilor sai; poate ca nu se adreseaza tuturor, dar cu siguranta este apreciat de multi.

2. in fiecare zi, ca ceasul

da dovada de multa consecventa, lucru pe care cititorii il apreciaza; cu cat mai mult content scrii, cu atat mai usor esti gasit de masini de cautare;

3. des si putin

de cateva ori pe zi cate un scurt comentariu, link, video, poza; cititorul stie ca de cate ori acceseaza pagina va gasi ceva nou; fiind un content asa de variat, se pot aborda multe topicuri astfel incat finalmente vei fi pe placul tuturor;

4. blogging in grup

un blogger principal care are o echipa de co-scriitori; devine un brand de grup si se dilueaza cel individual; poate fi util, dar depinde de scop

5. nebunia mediei sociale

blogurile comerciale care fac totul doar pentru a se optimiza pentru social media; atrage mult trafic, dar este cam impersonal; SEO la greu, mai putin content sincer si veritabil


Analizez posturile mele, putine la numar pana acum, si nu reusesc sa ma identific. Poate cu timpul se va cristaliza un stil anume, deocamdata e in formare.

2 comentarii:

  1. Ar fi interesanta si o altfel de abordare in clasificare: in functie de motivele pentru care lumea isi face blog; de ce imi fac blog? :)
    Noi am avut blogul de retete Montignac pentru retete (sa fie toate centralizate, sa facem schimb de retete, sa le comentam) dar si ca sa ne incurajam, sa fim un grup, sa ne unim fortele in lupta cu kilogramele; cum suna! :))
    Am avut un coleg care a creat un blog pentru ca multi din jurul lui aveau si... sa aiba si el. Altul avea ceva de spus in momentul ala, a creat un blog, a scris 2-3 articole si l-a lasat in parasire.

    De ce ne facem bloguri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, good point. Am sa scriu un post despre asta cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere