luni, 23 noiembrie 2009

Respectabilii nostri batrani


Avem si noi o gasca la bloc. Dar nu de tineri, golani sau ce ati mai putea crede. Nu. O gasca de batrani. As vrea sa le pot spune respectabili, dar au pierdut aceasta calitate, cel putin pentru mine.

Tanti Veta de la 2 e capo di tutti capi. A fost secretara la o scoala, va dati seama cu ce infama meserie ne ameninta. Si, dupa spusele ei, nu este dusa la biserica. O fi asta vreun motiv de lauda printre proletcultistii de pe vremea lui Ceasca, nu stiu.

Activitatea principala a Vetei este sa pazeasca usa de la intrare mai ceva ca un pittbull. Nu intra nimeni fara sa fie scanat, masurat, numarat. Si barfit, in functie de interesele Vetei. Stie tot ce cari prin plase, in ce zile, cu ce frecventa.

Tanti Veta are pretenari.

Se creeaza aliante strategice, mai ceva ca la alegerile de blocul lui Vania. E in relatii suspecte cu administratorul, e ba amica, ba dusmanca fostului ciripitor de la 3 si a fostului director de la 8. Porneste babele nebanuitoare impotriva unora sau altora care ii stau in drum. Cine ar putea banui de asemenea mefiente o biata batranica, singura si trista?

Tanti Veta stie tot despre toata lumea, iar daca nu stie, inventeaza. Totul in scopuri nobile, va asigur. Doar spre binele blocului, al tarii, al omenirii.

11 comentarii:

  1. :))))))))))))))
    Mai, tot e bine... daca vrei, pun pariu ca poti afla totul despre vecinii tai de la tanti Veta, numai sa si vrei asta :)))
    Eu nici nu stiu cine sta fata in fata cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am avut un echivalent masculin al Vetei, de credeau toţi că avem bloc cu portar. A murit, însă, în 1994, aşa că nu ni se mai contorizează sacoşele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ca i-as dori asta, dar sangele rau greu piere. Mai deunazi statea in frig in fata portii sa faca propaganda. Asta dupa ce am pacalit-o ca punem in casa scarii microfoane si camere ascunse. Ne-am gandit ca poate raceste si mai scapam de ea cateva saptamani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu uhu-plus în gaura cheii aţi încercat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cunosc o persoană leită-leită. Nu e pensionară. Dar practică aceiaşi mefienţă (şi) pe bloguri. Ce spirit de observaţie ai! Prozator scrie pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriela, sa imi soptesti si mie care e aia, ca zau daca mai am nevoie de a doua Veta in viata mea :)))

    Giolly, tu stai inca bine. La noi consemneaza si spune mai departe. Imi stiu vecinii toata istoria familiei, dupa Veta.

    As lua tantile astea toate si le-as duce undeva sa se manance intre ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. orice bloc are o organizatie de-asta.. they're evil i tell you ...

    RăspundețiȘtergere
  8. I know ... intr-o zi i-am pus simbolic Vetutei un cactus mare pe scaunul pe care sade la intrarea in bloc. :-D

    Pe zi ce trece parca e tot mai rea. Nu pot decat sa imi doresc sa primeasca de la soarta exact ce merita.

    RăspundețiȘtergere
  9. stau tot intr-un bloc...numa` ca baba asta e mai inventiva...s-a apucat de crosetat si sta toata ziulica pe scaunel,are si program -de la 09.00 la 20.00-cu o juma` de ora pauza...juri ca e la serviciu...mai stii,poate ca e,,,doamne,urata mai e si batranetea asta cand n-ai ce face:D
    P.S.N-A MAI IESIT DE CATEVA LUNI DE ZILE..,CINE STIE,DOAMNE AJUTA:P

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai, sa stii ca si baba mea a devenit mai rara la vedere. Are si iarna partile ei bune :))))

    RăspundețiȘtergere