joi, 5 noiembrie 2009

Antivirus bun

In ultima vreme mi-a scos peri alb compul. Parca toate belelele s-au adunat deodata si l-a lovit strechea. I-am gasit un simpatic de virus (pe care nici un antivirus instalat nu mi l-a gasit, deoarece nemernicul boicoteaza toate aplicatiile de antivirus, killereste toti registrii etc etc) - are un nume dragut, ii zice Skipi. Puteti afla mai multe despre el aici.

Eu l-am gasit oarescum intamplator. Banuind ca e ceva putred in China, m-am pus sa sterg toate fisierele temporare, iar cele care nu se lasau sterse cu Shift+Del (stergere permanenta), le-am investigat pe net si Evrika! Am gasit scarba de virus.

Bine, am descoperit si ca hardul are baduri si ca un RAM era busit. Deci, de toate pentru toti.

Dar - ca sa ajung la ce vroiam sa zic de fapt - cu ocazia asta am gasit un antivirus bunicel si FREE: Avira. Va recomand sa il incercati. Eu deocamdata sunt foarte satisfacuta de el, chiar daca incetineste putin anumite procese (in special pornirea browserului) - dar sunt Stan Patitul si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa mearga mai incet, dar sigur.

5 comentarii:

  1. Tot pe ăsta-l folosesc, cu succes până acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. E nemtesc, deci trebuie sa fie bun ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Poti incerca si cu Avast :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci pentru pont. E bine intotdeauna sa ai o idee alternativa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Avast te lasa cand ti-e lumea mai draga. Am folosit zeci de antivirusi. Ma oprisem la Nod32 care ma dezamagise de cateva ori si am ales Avira. Se misca foarte bine.

    Iti recomand Symantec, Bitdefender.. sunt putin scumpe dar merita banii.

    RăspundețiȘtergere