joi, 29 octombrie 2009

Cum iti place sa dormi?



Am asa o pofta sa motzai. Sa trag un pui de somn.

Nu imi plac cearsafurile apretate si nici satinul. Imi place ca patul meu sa fie moale si sa ma pot foi in el fara sa se sifoneze prea usor. Sa imi dea un confort emotional, caci e ultimul refugiu, in fond si la urma urmei. Cand nimic nu pare sa mearga bine, in patutul tau te simti in siguranta.

Imi plac culorile neutre, naturale pentru a decora un pat. Alb, nisip, bej, maro.

Caci patul pentru mine e un cuib in care ma refugiez de restul lumii si care trebuie sa fie locul cel mai non-agresiv cu putinta. Trebuie sa fie inconjurat de surse de lumina, carti si eventual plante.

Nu pot sa dorm cu televizorul aprins si nici cu lumini, oricat de difuze. Nu pot sa dorm fara macar un cearsaf pe mine, nici macar la 40 grade.

Asadar, conditiile ideale de somn pentru mine: paturica moale, liniste si intuneric sau macar lumina naturala.

Si acum trezirea si inapoi la lucru!

(de altfel sa stiti ca sunt o persoana foarte matinala, niciodata nu mi-a placut sa dorm pana tarziu - mi se pare frustrant sa pierd atatea ore frumoase din zi, caci dimineata si lumina ei dulce-calduta au un farmec aparte)

Later edit:

Mi-am amintit de persoana cu cele mai ciudate obiceiuri de somn pe care le-am intalnit vreodata. Aveam o prietena, care dormea cu capul sub perna. Nu am reusit niciodata sa inteleg cum de nu se sufoca. Ba mai mult, nu putea sa doarma altfel, de cand era mica. E si o tipa extrem de subtire, undeva la 45 kg, incat cu capul sub perna si patura pe ea, se confunda cu patul. Oameni stranii ...

7 comentarii:

  1. :D Se pare ca in domeniul asta nu suntem din aceeasi specie. Pt mine somnul e una dintre cele mai mari placeri ale vietii. :-P Somnul intre ora 7 dimineata si 11 e cel mai dulce.
    Ca un om care a trait in camin 3 ani, pot sa dorm si cu lumina si cu televizor. Perna sa nu fie nici prea moale nici prea tare. Nici prea mica nici prea mare. Sa fiu acoperit cat de cat, mai ales pe spate (pt ca dorm mai mult pe burta). Asternuturile nu prea conteaza important e sa fie mult spatiu sa stau cu membrele imprastiate. :-P
    Timp de 4 ani am avut asternuturile mele preferate verzi. In anul doi de facultate, aveam asternuturi verzi, draperii verzi, mocheta verde. :))
    Na ca imi vine usor sa ma intind la vorba despre lucrurile care imi plac. :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. La perna sunt de acord cu tine: nici prea mare, nici prea mica. Eu am din aia lunguiata (cam cat 2 din alea mici una langa alta). Nu imi prea plac perinile mari, am impresia ca ma pierd si ma sufoc in ele.

    Eu te inteleg ca e placut sa dormi si sa lenevesti, dar tu stii ce fain e sa iesi la ora 7 in padure, cand abia se lumineaza de zi? E o atmosfera incredibila si o lumina numai buna de facut fotografii superbe. Am fost intr-o duminica (stai linistit - nu fac asta zilnic) si cand au inceput sa sune clopotele la biserici, se auzeau in cascada din toate partile orasului simultan, ca un cor. Memorabil.

    Anyway, ma bucur ca am atins un subiect care sa iti fie pe plac :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se desprinde o regulă: Lenjerie prietenoasă şi sculat matinal!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deja suntem 2 contra 1, poate il convingem si pe Florin ... desi astia care se trezersc tarziu sunt greu de convertit :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se spune ca un om destept doarme in 6 ore cat altii in 10! spun asta ca si eu sant printre ,,altii,, dar asta e ! restul sant amanunte nesemnificative pentru mine !
    somn usor!

    RăspundețiȘtergere
  6. la ora 7, in padure, cand se lumineaza si daca mai e si putina ceata, e nebunie... numai poze vad deja :)))
    De asternuturi si dormit, ma abtin... fie-mea doarme tun si e deja 8:30, ar trebui sa o imbrac deja pt. gradi si pe ea o doare undeva... si eu stau si bantui internetul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. pe frigul asta - te miri ca nu are chef sa se scoale? :-D

    RăspundețiȘtergere