luni, 19 octombrie 2009

Sing me a song

Muzica e balsam si otrava, nu doar o lungime de unda care sa ne incante mai mult sau mai putin auzul. Muzica e vibratie, e mesaj complex, care ajunge la tinta mai repede decat orice alt mesaj: direct in suflet. Frumusetea ei pe muchie de cutit ne insoteste in fiecare clipa a trecerii noastre. Ne cheama prin cantec atat sirene din regatul inghetat, cat si ingeri luminosi.Ma intreb daca m-as dezbraca de personalitatea mea ca de foile unei cepe, cum s-ar arata esenta care s-a ascuns dedesubt si ii spun Eu? Ce culoare are? Cum suna?

8 comentarii:

 1. Maestrul E Cioran zicea :Daca nu am avea suflet, ni l-ar fi creat muzica.
  Aici cred ca are dreptate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca e sa dam dreptate teoriei super-stringurilor, nu gresim sa spunem ca intreg Universul e muzica, pana la cea mai mica particula, care nu este altceva decat o coarda ce vibreaza.

  RăspundețiȘtergere
 3. muzica e amintire.

  Hm. Frumos ai spus "Ma intreb daca m-as dezbraca de personalitatea mea ca de foile unei cepe, cum s-ar arata esenta care s-a ascuns dedesubt si ii spun Eu? Ce culoare are?" Minunat. Sper ca nu te superi daca o sa transcriu intr-o agenduta cu citate de-a mea.:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Haihui, nu ma supar :-)

  Si mie imi place, de aia am si notat pe blog.

  RăspundețiȘtergere
 5. Muzica ajunge drept la suflet... când ajunge.

  RăspundețiȘtergere
 6. Asa-i, Vania. Nu toate mesajele ajung la toate tintele posibile. Le receptam doar pe acelea cu care rezonam.

  Pe de alta parte si un raspuns negativ la o muzica care nu ne place - e tot un raspuns.

  RăspundețiȘtergere
 7. Demuuuult am auzit o idee, cum ca, daca ar veni extraterestrii, ar fi mari sanse sa intrebe "Tie ce muzica iti place, te ce muzica asculti?" pentru ca intreg pamantul e inconjurat de unde radio care transmit muzica ...

  RăspundețiȘtergere
 8. Cred ca or fi auzit prea multe manele, de aia nu mai vin extraterestri pe Terra :-D

  RăspundețiȘtergere