sâmbătă, 31 octombrie 2009

Parada bostaneilor veseli



Nu am mai sculptat capete de dovleac de cand eram mica. Pe vremea aceea insiram cu zecile pe terasa, desi nu auzisem de americanescul si comercialul Halloween. Anul acesta copiii au dorit foarte mult sa sculptam un dovleac de Halloween. American sau nu, chestiunea e amuzanta si creativa.


Si pentru ca miezul dovleacului nu e nici el de aruncat, sotul meu a inventat ad-hoc o reteta de omleta cu dovleac, pentru a completa cina de Halloween: miezul dovleacului se rade marunt si se caleste cu putin ulei de masline pana ce se inmoaie; se toarna peste dovleac cateva oua batute cu putin lapte, sare si curry.


O alta inventie a casei este piure-ul de dovleac, aproape identic cu piureul de castane: se coace un dovleac de cca 1,5 kg. Miezul copt se ia cu o lingura de pe coaja si se macina in robot pana devine pasta. Se prepara un sos din 6 linguri de zahar, 100 ml apa si 3 linguri esenta de rom concentrata (am folosit esenta de rom concentrata marca Adazia, de la Kaufland) si se amesteca bine cu dovleacul pana se omogenizeaza. Se serveste cu frisca.

Un comentariu:

  1. Nu zice nimeni nimica, dar nu stiti voi ce buuuun este piureul asta!

    RăspundețiȘtergere